Menu

Konsulatet i El Salvador

Generalkonsulatet i El Salvador ligger i San Salvador. Konsulatet tilbyder konsulær assistance til danske statsborgere, der lever eller er på ferie i El Salvador. Generalkonsulatet i San Salvador kan udstede nødpas og forlænge gyldigheden af pas.

Generalkonsulatet kan kontaktes på følgende telefonnumre indenfor åbningstiden:

Læs mere...

Agustin Farabundo Marti – en internationalist

Agustin Farabundo Marti  blev født i El Salvador den 5. Maj 1893. Studerede jura ved universitetet i San Salvador. Blev i 1920 udvist af landet til Guatemala. Deltog der i 1925 i stiftelsen af Centralamerikas Kommunistiske Parti. Vendte herefter som Røde Kors medarbejder tilbage til El Salvador og deltog i opbygningen af fagforeninger. 

Udvist igen flere gange. Udnævnt til repræsentant for Kommunistisk Internationale, Komintern. Rejste i 1928 til USA for at deltage i Amerikas Antiimperialitiske Liga. Denne organisation sendte ham som deres repræsentant til Nicaragua, hvor han i en periode fungerede som Cesar Augusto Sandinos sekretær.

Læs mere...

San Salvador - kend landets hovedstad

San Salvador er hovedstaden i El Salvador og har 525.990 indbyggere (januar 2005). Stor-San Salvador (Area Metropolitana de San Salvador) har omkring 2,1 millioner indbyggere. 

Geografi

San Salvador ligger ved foden af vulkanen af samme navn, og byen har flere gange været udsat for jordskælv. I 1854, under det hidtil værste jordskælv, blev byen næsten helt ødelagt. Det seneste jordskælv fandt sted i 2001 og medførte omfattende ødelæggelser; særligt blev forstaden Las Colinas næsten ødelagt af et jordskred.

Læs mere...

Info om El Salvador

El Salvador er Centralamerikas næstmindste og den tættest befolkede nation, og samtidig den eneste, der ikke har kyststrækninger ud mod Det caribiske Hav. En række vulkaner gennemskærer landet fra øst til vest og højderne påvirker klimaet. Kaffe er den primære afgrøde i højlandet, hvor der ligeledes dyrkes majs, bønner og ris, mens der ved Stillehavskysten, hvor klimaet er varmere, dyrkes sukkerrør. El Salvador er et af de lande i Latinamerika, der er mest hærget af afskovning.

Folket: Salvadoranerne er hovedsageligt mestizer, efterkommere af de spanske erobrere blandet med den oprindelige befolkning. 89% er mestizer, 10% er indianere og 1% er af europæisk afstamning.

Læs mere...

El Salvadors nationalflag

Flaget blev officielt i 1972, men har været i brug langt tidligere, fra ca. 1838 til 1865 og igen fra 1912.

Det symboliserer solidaritet med de andre centralamerikanske stater. De to blå striber står for Det Caribiske Hav og Stillehavet.

Flaget minder meget om flagene fra Guatemala, Honduras og Nicaragua.

 

Læs mere...

Landefakta El Salvador

GEOGRAFI

Hovedstad San Salvador

Areal 20.935 km2 (Danmark 43.000 km2)

Indbyggertal 6,8 mio. (2006)

Befolkningsvækst pr. år 1,8%

Befolkning 90% mestiz; 9% europæisk; 1% indiansk

Læs mere...

El Salvador er spansk og betyder 'Frelseren'

El Salvador er det tættest befolkede land i Centralamerika med et indbyggertal på ca. 6.9 mio., der bor på et areal på ca. 21.000 km². Landet grænser op til Honduras og Guatemala, og det har en 307 km lang kystlinje ud til Stillehavet. Hovedstaden hedder San Salvador, og højeste punkt er Cerro El Pital på 2.730 m.

Læs mere...

De seneste artikler

Politik - mest læste

Turisme - mest læste

Kultur - mest læste

Få mere at vide om os